/data/sites/web/visitwatoube/www/wp-content/themes/visitwatou

HUIS VAN DE DICHTER, schrijfresidentie en vakantiewoning

Kunst in Watou, Overnachten, Poëzie, Vakantiewoning| Views: 1342

Het ‘Huis van de Dichter’, ook gekend als de voormalige onderpastorie van Watou, was tot begin 2009 de woonst van dichter Gwy Mandelinck, oprichter, bezieler en organisator van het Poëziefestival in Watou.

De woning dateert van 1841 en werd door de jaren heen zo goed als in zijn oorspronkelijke staat bewaard: olmen vloeren, authentieke deuren, getaande blauwsteen, een bakstenen kelder… 
Je kunt over het huis heel wat vertellen en dat de muren geschiedenis ademen, maar laat het er ons bij houden dat het huis vooral ‘inspireert’.

Het ‘Huis van de Dichter’ was tot begin 2009 de woonst van dichter Gwy Mandelinck, oprichter, bezieler en organisator van de legendarische ‘Poëziezomers van Watou’. Het huis is sindsdien al jaren een fel gesmaakte vakantiewoning. Sinds februari 2018 wordt het ‘Huis van de Dichter’ ook zestien werkweken lang per jaar ook opengesteld als schrijfresidentie voor auteurs. Watou krijgt daarmee een broedplek voor literatuur. Dichter Michaël Vandebril is twee jaar lang ambassadeur van het ‘Huis van de Dichter’.

De schrijfresidentie werd op zondag 25 februari 2018 officieel voorgesteld in het Festivalhuis tijdens een publiek moment waarop de sleutels van het ‘Huis van de Dichter’ symbolisch werden overgedragen aan Michaël Vandebril.

Carmien Michels (°1990) werd de eerste resident van het ‘Huis van de Dichter’.
En sindsdien zijn menigen haar gevolgd:
Voorjaar 2018: Stijn Vranken, Öznur Karaca, het dichterscollectief IJzer 2018, Moya De Feyter, akim a.j. willems, Lotte Dodion, Roy Aernouts en Stijn Dierickx.
Najaar 2018: Amina Belorf, Anne Provoost & Manu Claeys, Barbara Claes, Frederik Lucien De Laere, Hester Knibbe, Luuk Gruwez, Myriam van Hee en Myrte Leffring.
Voorjaar 2019: Astrid Haerens, Elisa Candela, Bart S. Vermeer, Delphine Lecompte, Koen D’haene, Nerkiz Sahin en Peter Mangel Schots.
Najaar 2019: Lize Spit & Pieter Delfosse, Aya Sabi, Riet Wille, Virginie Platteau, M Arjen Mellink, Michiel Cox, Ellen Van Pelt en Birsen Taspinar.
Voorjaar 2020: Bruno De Wachter, Will Stone, Paul Bogaert, Jan Ducheyne, Maarten Inghels en Heidi Koren.
Najaar 2020: Eli Elise Hoopman (NL) & Vincent Van Meenen, Sarah De Mul, Pat Donnez, Kathleen Vereecken, Michaël Vandebril & Bart Pluym, Nele Buyst, Joost Decorte en Katrien Vandenberghe.
VAKANTIEWONING

Het ‘Huis van de Dichter’ vind je in centrum Watou, op een boogscheut van de kerk en toch meteen in volkomen stilte en natuurgebied aan de rand van het dorp. De zongerichte tuin met uitzicht over de omliggende akkers en Frankrijk, leent zich zonder vergelijk tot heerlijk avondlijk tafelen, barbecuen, keuvelen en mijmeren tot ver na zonsondergang.

Bent u op zoek naar een geschikte locatie voor een ontspannen vakantie in een van de meest poetische hoekjes van Vlaanderen? En wilt u bovendien na enkele dagen weer opgeladen en vol energie naar huis vertrekken? Dan is het ‘Huis van de Dichter’ uw juiste keuze.

Huis van de Dichter
Kapelaanstraat 2
8978 Watou

info@huisvandedichter.be 
telefonisch: +32 494 74 64 44

www.huisvandedichter.be/schrijfresidentie

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.