/data/sites/web/visitwatoube/www/wp-content/themes/visitwatou

HET OUD SCHOOLMEESTERSHUIS, Vakantiewoning tot 10 personen

Overnachten, Vakantiewoning| Views: 1597


Het vakantiehuis ‘Het Oud Schoolmeesterhuis’ heeft zijn naam te danken aan schoolmeester, Pieter Dennekin, die in 1845 een primaire school startte achter dit huis.  
Twee schoolmeesters hielden 100 leerlingen in toom.  Dit vroeg om uitbreiding.  In 1956 kwam de jongensschool er bij, liggend achter het schoolmeesterhuis en aan de overkant van de straat de meisjesschool.

De woning dateert van 1861 en werd zo goed als mogelijk in zijn oorspronkelijke staat bewaard.  Het interieur is een mengeling van jong en oud, noem het eclectisch, een interieur dat gezelligheid uitstraalt.  

In 2012 kochten Ann en Steven het huis en restaureerden het huis met hart en ziel.  Sedert november 2019 wonen zij in Brugge, waar ze ‘Atelier Flori’, een wijn -en kunstbar uitbaten. 


Ons vakantiehuis bevindt zich naast de kerk van Sint-Jan-Ter-Biezen, grenzend aan de velden. Deze woning is geschikt voor een bezetting van 10 personen (optioneel +1 persoon). Ideaal voor 2 of 3 koppels met kinderen, een reünie, familievakantie of uitstap voor kleine vereniging…

In de zomer kan je op zondag meegenieten van de kerkelijke gezangen en af en toe zelfs van Gregoriaanse zang. 

Het is hier heerlijk fietsen door de streek via de kleine weggetjes, langs de hoppevelden en weilanden… Richting Watou-dorp (3km), waar je kan genieten van gezellige terrasjes, het kunstenfestival, fiets- en wandelroutes, Brouwerij St-Bernardus.  
Richting Poperinge (4km) met het Hoppemuseum, Talbot House, Abdij Sint-Sixtus, gezellige markt om even uit te rusten… Of richting Heuvelland (10km), flirtend met de Franse grens om even te verpozen in de authentieke dorpjes en cafeetjes met een heerlijke traditionele Picon. 

Zowel in de winter als ’s zomers is de omgeving mooi en uitnodigend…maar vooral rustgevend.  

Een weekend, midweek of week weg met de familie … samen een glaasje drinken bij de kachel of de vuurkorf buiten, gezellig samen koken in de grote leefkeuken…

Huisdieren zijn toegelaten.

Jullie zijn meer dan welkom!

Het oud schoolmeesterhuis
Kapellestraat 22
8978 Watou
0468 15 75 85

www.hetoudschoolmeesterhuis.be

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.