/data/sites/web/visitwatoube/www/wp-content/themes/visitwatou

Gregoriaans Festival 2022

Gregoriaans Festival, Ontdek Watou| Views: 473


Tijdens de artiestenmarkt van 1980 zingt het plaatselijke gregoriaanse koor psalmen in de Sint-Bavokerk, met groot succes. In 1981 wordt het eerste bescheiden internationale Festival van het gregoriaans gehouden. Bij elke editie groeit het aantal deelnemers en bezoekers.

We kijken uit naar de veertiende editie van 20 tot en met 29 mei 2022.
De pre-ouvertures in de diverse partnersteden nemen een aanvang op vrijdag 20 mei 2022.

Vierhonderdvijftig frisse, jonge en overwegend professioneel gevormde stemmen brengen eeuwenoude muziek en teksten opnieuw grandioos tot leven tijdens de veertiende editie van het Internationaal Gregoriaans Festival van Watou. Voor wat dit muziekgenre betreft is Watou het belangrijkste festival ter wereld. Voor minnaars van stilte en gregoriaans is Watou een pleisterplek en een pelgrimsoord geworden. Het enthousiasme viert er hoogtij; het publiek is er buitengewoon gefascineerd.

Wij zijn dan ook, samen met alle festivalmedewerkers, bijzonder fier u dit kwalitatief hoogstaand driejaarlijks festival te mogen voorstellen en u uit te nodigen om de gezongen icoon van onze westerse cultuur te komen ontdekken.

Bernard Deheegher

www.festivalwatou.be

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.