/data/sites/web/visitwatoube/www/wp-content/themes/visitwatou

Grenzeloos wandelen

Doen, Ontdek Watou| Views: 7574

Wandelen in Watou. Grenzeloos wandelen langs en over de ‘Schreve’, langs Kunst en poëzie, alleen of met een verhalenverteller’.

Er zijn twee bewegwijzerde wandelingen die vertrekken op het Watouplein: 
Het Smouthoekpad en het Warandepad

Meer bewegwijzerde wandelingen in de omgeving: www.toerismewesthoek.be/nl/doen/wandelroutes

Via sites zoals Komoot of andere zijn nog heel wat andere mooie routes te vinden zoals deze hier of een prachtige wandeling in en rond het Helleketel bos.

Helleketel bos

Geocaching Op zoek tijdens een uitdagende wandeling: Smouthoukpad “Puzzle Trail”


Wandelkaarten zijn beschikbaar in de toeristische infopunten in Watou:

Ovenhuis-Wethuys-Au Nouveau St.-Eloi-Bar Bernard & Toerisme Poperinge 

www.toerismepoperinge.be/

Watou als dorp ligt zowel op het wandelnetwerk IJzervallei (125km) als wandelnetwerk Hoppeland (228km)

IJzervallei:  Ontdek de IJzer zoals je hem nog nooit zag en verken meteen ook de prachtige IJzerbroeken. Het  grensoverschrijdend netwerk neemt je mee op pad door een natuurlijk rivierlandschap van groene weiden. Je geniet van de talloze broedvogels en de uitzonderlijke flora en fauna. In het vlakke en waterrijke landschap zie je van ver de spitse kerktorens van de charmante dorpen van de Westhoek en Frans-Vlaanderen. Je stapt langs paden waar de blauwers in het verleden allerlei waar de grens oversmokkelden.

Hoppeland: Het grensoverschrijdend netwerk onthult je het erfgoed en de charmes van de stad Poperinge en de glooiende hoppestreek. In de gastvrije en pittoreske dorpjes proef je van de gastronomie, de ‘joie de vivre’ en de levende tradities van de Westhoek en Frans-Vlaanderen. Je wandelt doorheen een bosrijk gebied, stapt langs de indrukwekkende hopperanken en verkent de natuur langs kronkelende beken.

Stippel zelf je route uit op https://www.toerismewesthoek.be/nl/wandelrouteplanner


Wandelen met een ‘Greeter’ (is er plaats voor logo Charmante Dorpen?)

“Greeters” of begroeters van de Charmante Dorpen zijn inwoners die bezoekers gratis en op een persoonlijke manier rondleiden, net zoals ze dit met vrienden of familie zouden doen. Ze laten betekenisvolle plekjes van het dorp zien die niet altijd even bekend zijn. De geschiedenis van het dorp, de natuur, het dorpsleven: het kan allemaal aan bod komen. Wat ze vertellen is doorspekt met persoonlijke anekdotes. Leer een dorp kennen doorheen de ogen van een charmante inwoner. 

Maak rechtstreeks een afspraak voor een kleine groep tot zes personen:

Jan Daschot
jan.daschot@telenet.be

“Ik toon je tijdens de wandeling graag het erfgoed van mijn charmante dorp. De Sint-Bavokerk, de Smouthoek en Boterhoek, en het voormalige kasteel herbergen veel fascinerende verhalen. Verder vertel ik hoe dit stille landbouwersdorp een toeristisch centrum is kunnen worden.”

Ingrid Dobbelaere
in.dob@telenet.be

“Ik ben geboren en getogen in Watou. We maken een rustige wandeling langs mooie plekjes, met een stukje persoonlijke familiegeschiedenis en weet-je-wa(tou)tjes. Niet de grote geschiedkundige feiten staan bij mij centraal, maar de ‘petites histoires’ van de gewone dorpelingen.”

In de buurdorpen Roesbrugge, Haringe en Reningelst zijn er ook greeters.

www.west-vlaanderen.be/westhoekgreeters

www.toerismewesthoek.be/nl/charmante-dorpen

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.