Watou2023
/data/sites/web/visitwatoube/www/wp-content/themes/visitwatou

Kunstenfestival Watou 2023

Welkom in het kunstenfestival Watou editie 2023

Voor Kunstenfestival Watou 2023 gunnen Stad Poperinge, inspirator Koen Vanmechelen en de curatoren van het Kunstenfestival, Edith Doove en Michaël Vandebril een eerste blik op de editie 2023. Deze editie vindt plaats van 1 juli tot en met 3 september 2023 en krijgt de slagzin /kom.po’zi.ci.o:/ mee. Dertig kunstenaars en twintig dichters ‘componeren’ nieuw in situ werk. Het kunstenfestival pakt dit jaar ook uit met enkele nieuwe locaties, een podcast met Jelle Van Riet en een poëziefietsroute met oorlogsgedichten.

/kom.po’zi.ci.o:/

Watou2023

“Kunstenfestival Watou is de plaats waar kunst, poëzie, architectuur, ruimtelijke ordening en landschap elkaar vinden. De missie van het festival is te focussen op kruisbestuivingen. Op de dialoog tussen de lokale en de artistieke gemeenschap, en op de wisselwerking tussen kunst en poëzie. Maar net door het hiér te organiseren, roept het festival ook een debat op over het behoud van de lokale eigenheid. Immers, hedendaagse kunst wordt gezien als de uiting van een gehomogeniseerde mondiale cultuur. Maar cultuur bestaat uit véle culturen, en kunstenaars ontwikkelen steeds meer nieuwe netwerken, contacten en loyaliteiten, die allen heen en weer laveren tussen steeds meer lokale scenes. Watou schept een kans tot verzet tegen het globale, en dit door het samenbrengen van kunst in al haar diversiteit, hybriditeit en veranderlijkheid. Op een unieke locatie.

Koop nu HIER je tickets alvast !

Curatoren Edith Doove (Beeldende kunst) en Michaël Vandebril (Poëzie) en inspirator Koen Vanmechelen.

In de zomer van 1980 richt dichter Gwy Mandelinck (Guido Haerynck) een artiestenmarkt in te Watou. Het vergeten grensdorp wordt overrompeld door tienduizend bezoekers. De volkse markt groeit uit in de jaren negentig tot de poëziezomer van Watou. 

Elke zomer slaat het Kunstenfestival Watou haar tenten op in het gelijknamige kunstdorpje net voorbij Poperinge, tegen de Franse grens aan. Dichters en beeldend kunstenaars, aanstormend talent en gevestigde waarden zorgen weer voor een wonderlijke ervaring in karaktervolle tentoonstellingsplekken. Een unieke kunstbeleving ontstaat uit het samengaan van beeldende kunst en poëzie.
www.kunstenfestivalwatou.be

Wil je je verblijf plannen in Watou deze zomer klik dan zeker hier voor verblijf, en hier voor activiteiten.

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.