/data/sites/web/visitwatoube/www/wp-content/themes/visitwatou

Café MADEMOISELLE,

Café, Eten en drinken| Views: 2387

Sfeer café op de markt van Watou

Zeker 25 jaar heeft hij erop gewacht om uitbater van een café te worden, maar sinds kort is het zo ver. Jean-Marie Geiregat (60) is de nieuwe uitbater van café Mademoiselle in Watou, voordien bekend als ‘t Gemeentehuis. Leven in de brouwerij brengen en zeker op de platse van Watou, daarvoor wil Jean-Marie het doen. Al meer dan honderd jaar bestaat het café dat eigendom is van de familie Lahaye uit Poperinge. Toen het café bijna drie jaar geleden leeg kwam te staan, wilde Jean-Marie Geiregat het meteen huren en openen. Dochter Sandy zorgde echter voor een tussenoplossing door er twee jaar lang een pop-up zomerbar uit te baten.

Jean-Marie heet het café ondertussen geschilderd en er is ook gezorgd voor centrale verwarming, waardoor het klaar is voor de toekomst. “Met steun van mijn vrouw Christine, die volledig achter deze keuze staat, vliegen we er nu in”, vertelt Jean-Marie, die op maandag 1 mei opende en met de meikermis in het dorp meteen zijn vuurdoop beleefde.Laatste uitdaging“

De naam Mademoiselle werd in 2021 voor de zomerbar gekozen door mijn dochter Sandy en die naam wilde ik zeker behouden. Ik heb nooit eerder gewerkt in de horeca, maar zowat twintig jaar geleden hebben Christine en ikzelf nog overwogen om café ‘t Brouwershof in de Douvieweg over te nemen, maar de kinderen waren toen nog te klein.”

“Neen, het is geen droom die uitkomt, maar ergens bleef het idee om café te houden toch wel in mijn hoofd zitten. En natuurlijk is het vooral ook een laatste uitdaging. De echte volkscafés zijn immers aan het uitsterven en in Watou hadden we er nog eentje met De Kikker.

Mademoiselle met Jean-Marie Geiregat is een dagcafé met normaal een sluitingsuur rond 1 uur. “We willen de mensen hier overdag begroeten in een gezellige en aangename sfeer, waar er bij een babbeltje wat kan worden gedronken.

We willen weer leven op “de platse” krijgen.

Er is zelfs St. Bernardus Tripel van ’t vat, met daarnaast alle gewone dranken en ook kleine snacks zoals chips, een droge worst of wat kaas.”

Zaaltje extra troef!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Plan je bezoek aan Watou nog verder op VisitWatou


Watouplein 4
8978 Poperinge
popupmademoiselle@gmail.com


OPEN
maandag
16:00 – 01:00

dinsdag
11:00 – 01:00

vrijdag en zaterdag
11:00 – 01:00

zondag
10:00 – 01:00

woensdag en donderdag gesloten


Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.